Wie ben ik?

Een onverbeterlijke romanticus. Echt waar.

Geloof in de liefde en in mooie, langdurige relaties. Ben van nature een behoorlijk vrolijke optimist met oog voor schoonheid en detail. Mijn naam is Daphne Haegens en ik ben trouwambtenaar.

Mijn grote liefde is mijn eigen stoere zeeman. We zijn al heel wat jaren getrouwd maar nog steeds klopt mijn hart een stukje sneller als ik hem weer op Schiphol zie aankomen. Trotse moeder van 3 inmiddels grote kinderen. Wat lengte aangaat ben ik allang de kleinste in huis.  De oudste en de jongste wonen toevallig beiden in Den Haag en de middelste is in de voetsporen van zijn vader getreden en vaart de halve wereld rond. 

Zeeman en ik wonen in Middelburg.  Stad vlak bij de zee en vol met mooie monumenten. Van die dingen word ik blij. Maar ook voor warme zwoele zomer avonden aan lange gedekte tafels vol met vrienden, lekker eten en een drankje kun je mij wakker maken.  Of voor het rijden op een rode Vespa in Italië of gewoon voor het rijden door heel Nederland in mijn eigen blauwe WEDDING-D autootje. Hoewel…..nee….. daar mag je me niet voor wakker maken maar ik ben wel altijd happy zodra ik weer op pad kan. Dat wel! En niet te vergeten het slenteren door onbekende steden en dan blijven plakken omdat er live muziek is. Ik kan al bijna de kamperfoelie en de zee ruiken terwijl ik dit schrijf. Hoor de muziek en proef de witte koele wijn. 

Verliefd op mooie zinnen en toepasselijke woorden en die dan, met jullie tweetjes in mijn gedachten, op papier zetten. Jullie dromen, liefde en verhaal door mij vertaald. 

Trots op het feit dat ik DE LOVE AWARD  gewonnen heb in mijn provincie voor trouwambtenaar met de hoogste waardering. 

En dan is jullie huwelijk gesloten en gaat het feest verder. Helemaal op jullie, eigen,  manier. Ik rij terug naar huis en laat alles van die dag de revue nog eens passeren. 

Zie je nog binnenkomen aan de arm van je trotse vader. Alle ogen gericht op de jou in je hele mooie trouwjurk. Jij ziet  alleen je grote liefde daar staan , jouw maatje, de man waarmee je heel oud hoopt te gaan worden. En de bruidegom? Die geeft meer licht dan het warme zonnetje dat zo lekker schijnt. Wat zijn jullie leuk samen!

 Ben blij wanneer het allemaal gegaan is zoals jullie voor ogen hadden ( en ik toen ik jullie speech schreef) maar hoop en denk,  eigenlijk  dat het de verwachtingen overtroffen heeft.  Dat die twinkel er was in de ogen van de bruidegom of die traan bij de moeder van de bruid. Hoop vooral dat jullie ontspannen en gelukkig waren. Zit nog een hele poos na te genieten en wens jullie het allerbeste toe